Verbouwen of verhuizen

Met deze 5 doorslaggevende vragen wordt de keuze tussen verbouwen of verhuizen alweer een stukje makkelijker. Even op en rij!

1. Waar ben je over 5 jaar?

Pak je glazen bol erbij en neem een kijkje in de toekomst. Waar ben je over 5 jaar? Heb je meer woonruimte nodig voor bijvoorbeeld een hobby, een thuiswerkplek of (nog) een bébé? Kijk ook naar je carrièrepad. Hoe ziet dat er dan uit? Wanneer je die toekomstwensen in kaart hebt, kun je concreter plannen maken over een verbouwing of verhuizing.

2. Verbouw- of toch liever verhuisperikelen?

Hier hebben veel huiseigenaren moeite mee. Door woonprogramma’s worden we enorm beïnvloed, Maar is mijn woning zo’n verbouwing waard? Wij kunnen samen met onze hypotheekadviseur u een prima advies geven.

3. Huisje, boompje, buurtje?

Is jouw buurt top of flop? Als je het, net als de andere 84% van de Nederlandse bevolking, super hebt in jouw wijk dan is de keuze snel gemaakt om daar te blijven. Klussen dus! Maar je zou natuurlijk ook kunnen uitkijken naar een nieuw droomhuis in dezelfde buurt. Ben je minder honkvast dan ben je misschien gelukkiger op een andere plaats, en zet je veel gemakkelijker ons TE KOOP bord in de tuin.

4. Afscheid nemen bestaat niet?

Verhuizen betekent meestal verder weg van buren, vrienden, familie en sociale contacten in de wijk. Kijk dus hoe belangrijk die contacten voor je zijn.

5. Wat is mijn budget?

Het budget. Verbouwen is een investering in je woning en dit kost geld. Als je weet wat je kunt besteden weet je ook of je je wensen kunt realiseren. Want tenzij je Handige Harrie bent, zul je hulptroepen nodig hebben. Vergeet ook de papieren kant van een verbouwing niet, het kan zijn dat je een omgevingsvergunning nodig hebt voor die mooie uitbouw. Denk mede aan verhuis- en notariskosten, kosten voor het afsluiten van een hypotheek. Een gesprek met een makelaar kan verhelderend werken.

Neem contact op